Blommetærte: En lækker opskrift med mørdej

Blommetærte er en skøn og saftig dessert, der bringer minder om sommer og solrige dage. Den søde smag af blommer kombineret med sprød mørdej gør denne tærte til en favorit hos mange. I denne artikel vil vi guide dig gennem en lækker opskrift på blommetærte med mørdej, der vil imponere dine gæster og tilfredsstille din søde tand.

Ingredienser til blommetærte med mørdej:

  • 250 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 æg
  • 500 g friske blommer
  • 100 g sukker
  • 1 tsk kanel
  • 1 spsk hvedemel

Fremgangsmåde:

Trin 1: Forbered dejen

Bland hvedemel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, indtil det ligner brødkrummer. Tilsæt ægget og ælt dejen sammen, indtil den bliver ensartet. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

Trin 2: Forbered fyldet

Vask blommerne og skær dem i både. Bland blommerne med sukker, kanel og hvedemel i en skål, så det bliver godt fordelt.

Trin 3: Saml tærten

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord. Beklæd en tærteform med dejen og prik bunden med en gaffel. Fordel blommefyldet jævnt ud over dejen. Fold kanterne af dejen ind over fyldet og tryk dem let sammen.

Trin 4: Bag tærten

Forvarm ovnen til 180 grader. Bag blommetærten i ca. 40-45 minutter, indtil dejen er gyldenbrun og blommerne er bløde. Lad tærten køle af inden servering.

Serveringstips:

  1. Servér blommetærten varm med en kugle vaniljeis.
  2. Pynt tærten med friske mynteblade for et friskt pust.
  3. En klat flødeskum vil også være et lækkert tilbehør.

Vi håber, at denne opskrift på blommetærte med mørdej vil inspirere dig til at kaste dig ud i bagningens verden og forkæle dig selv og dine nærmeste med en skøn delikatesse. Velbekomme!

Alt om Meny Fjerritslev og Lokale Butikker: Åbningstider, Mad Ud af Huset og ShoppingKoldhævede Flutes og Langtidshævet Brød med Durummel: En Guide til Lækre BagværkRøget laks med rygeostcreme – En delikat delikatesseLækre opskrifter med laksBakkedal Smør – Hemmeligheden bag den lækre smagDressing til Røget Fisk og Asparges: Opskrifter og TipsHavregryns Cookies Med Kokos – En Lækker OpskriftNytårsmenu i Holstebro – Gør din Nytårsaften uforglemmelig! Mormors Kartoffelsalat: En lækker og klassisk opskriftRenato Ratti: Ratti Barolo Vine

kontakt@zemi.dk